1. Här finns jobben 2017

  jobb_1Utbildning är ett bra sätt att undvika arbetslöshet. De som har störst chans att få jobb om fem år är bland annat tandläkare och audionomer.


  Läs mer

 2. Freeride eller mountainbikeorientering på gymnasiet?

  Håller du på med någon idrott? På många gymnasieskolor kan du kombinera ditt program med en idrottsutbildning eller idrottsprofil och på så vis utöva din sport på skoltid. Och det erbjuds en rad spännande idrotter runtom i landet – här är listan på idrotterna du inte visste fanns som skolval! Läs mer

 3. Hjälp, jag har valt fel gymnasieprogram!

  bild-1
  Många nior runt om i landet vill ändra sitt gymnasieval. 40 % i storstadsområdena gör ändringar i sin ansökan under omvalsperioden. Omvalet pågår NU. Under april månad fick niondeklassarna besked i den så kallade preliminära antagningen där man får veta om betygen preliminärt räcker till för antagning till gymnasiet.  Läs mer

 4. Flest vill studera i Lund & Göteborg

  När gymnasieungdomars intresse för högskolestudier undersökts, visar det sig att flest vill studera på Lunds universitet, följt av Göteborgs universitet. Läs mer

 5. Jobb och utbildning – i ett paket

  Paket_cmyk-1Anställning med lön, kombinerat med utbildning. Sedan januari finns en ny form av anställning för den som är mellan 15 och 25: yrkesintroduktionsanställning. Nu är de första ungdomarna ute på sina arbetsplatser. På sikt tror regeringen att 30 000 ungdomar ska kunna komma ut på arbetsmarknaden på detta sätt.

  Läs mer

 6. Lär dig tugget på universitetet

  ord_55545299Språket på universitet är långt ifrån vardagligt och för den oinvigde kan det upplevas som rena grekiskan. Men var lugn! – Första intrycket är att det akademiska språket verkar krångligt, men man kommer förvånansvärt snabbt in i det, säger Emelie Andersson, nyutexaminerad universitetsstudent.
  Läs mer

 7. Planera ditt studieår

  kalender-2014-170x200-appleNu är det dags att skriva upp viktiga datum inför ditt studieår 2014! Ligg i framkant, slipp stress och få mer kvalitativ pluggtid genom att planera! Här är en perfekt online-kalender för dig!

 8. Välj en högskola utanför storstäderna

  När man väljer högskola vill de flesta till storstäderna. Men för den som höjer blicken och väljer en högskola utanför storstäderna har mycket att hämta. Att säkert hitta studentbostad är kanske den främsta anledningen.
  Läs mer

 9. Sex av tio lärare överväger lämna sitt yrke…

   

  DownloadedFileLärarkommission behövs. Den nationella lärarkrisen kräver omedelbara åtgärder. Lönerna måste höjas och arbetsbelastningen måste minska.

  Läs mer

 10. Välj smart – säkra en plats på högskolan

  Innan du bestämmer dig för vilket program på högskolan du ska söka, titta på antagningsstatistiken. På så sätt kan du välja smartare och säkrare få en plats. Tuula Kuosmanen, chef för antagningsproduktion på Verket för Högskoleservice tycker absolut

  Läs mer